Energie kcal
275 kcal
Energie kJ
1148 kJ
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
58 g
Tuky
0.8 g
Vláknina
6 g
Sušením ovoce se zvyšuje jeho energetická hodnota (v přepočtu na stejnou hmost), která je tak podstatně vyšší, než u čerstvých zdrojů. To samé platí i o glykemickém indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Sušené ovoce je velmi bohatým zdrojem draslíku, má tak pozitivní vliv na činnost srdce a cév.
Sušené ovoce se běžně konzumuje:
- samotné,
- jako součást ovocných salátů,
- společně s dezerty,
- jako součást kaší.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.