Kurzy ATAC

Sušené ovoce směs

Kategorie: Ovoce / Sušené

Sušené ovoce směs

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

275 kcal

Energie kJ

1148 kJ

Bílkoviny

3 g

Sacharidy

58 g

Tuky

0.8 g

Vláknina

6 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (3 g) Sacharidy (58 g) Tuky (0.8 g) Vláknina (6 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (4.6 %) Sacharidy (88.4 %) Tuky (2.6 %) Vláknina (4.4 %)

Sušené ovoce směs a zdraví

Sušením ovoce se zvyšuje jeho energetická hodnota (v přepočtu na stejnou hmost), která je tak podstatně vyšší, než u čerstvých zdrojů. To samé platí i o glykemickém indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Sušené ovoce je velmi bohatým zdrojem draslíku, má tak pozitivní vliv na činnost srdce a cév. 

Sušené ovoce směs v kuchyni

Sušené ovoce se běžně konzumuje:
- samotné,
- jako součást ovocných salátů,
- společně s dezerty,
- jako součást kaší.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.