Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Strouhanka pšeničná

Kategorie: Obiloviny lepkové / Ostatní

Strouhanka pšeničná

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

356 kcal

Energie kJ

1490 kJ

Bílkoviny

10 g

Sacharidy

70 g

Tuky

1.5 g

Vláknina

4 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (10 g) Sacharidy (70 g) Tuky (1.5 g) Vláknina (4 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.7 %) Sacharidy (82.2 %) Tuky (3.8 %) Vláknina (2.2 %)

Pšeničná strouhanka se vyrábí z loupaných zrn pšenice (Triticum).

Pšeničná strouhanka a zdraví

Strouhanka je lepková, není tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Pšeničná strouhanka v kuchyni

V kuchyni má obdobné použití jako klasická krupice či hrubá mouka. Hodí se k přípravě:
kaší,
knedlíků,  
polenty,
pomazánek,
zavářek do polévek,
lívanců,
moučníků,
pudinků.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.