Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Šťáva zeleninová směs

Kategorie: Tekutiny / Lisované šťávy

Šťáva zeleninová směs

Nutriční hodnoty (100 ml):

Energie kcal

43 kcal

Energie kJ

180 kJ

Bílkoviny

1 g

Sacharidy

9 g

Tuky

0 g

Vláknina

0.5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (1 g) Sacharidy (9 g) Tuky (0 g) Vláknina (0.5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.8 %) Sacharidy (87.9 %) Tuky (0 %) Vláknina (2.3 %)

Šťáva ze směsi zeleniny a zdraví

Šťáva ze směsi zeleniny je bohatým zdrojem mikroživin, největší význam má draslík a antioxidanty. Konzumace čerstvě lisované šťávy ze směsi různých druhů ovoce má vliv na činnost srdce a cév, imunitního systému a nervové soustavy. Lisovaná šťáva má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Šťáva ze směsi zeleniny v kuchyni

Obecně platí, že lisované šťávy jsou koncentrovaným zdrojem celé řady živin (vitamínů, minerálů, antioxidantů, fytochemických látek) a je možné jednotlivé druhy plodin kombinovat tak, aby poskytovaly požadovaná množství vybraných látek. Šťávu ze směsi různých druhů zeleniny je možné použít i k ochucení:
kaší,
dezertů, 
zmrzlin.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.