Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Šťáva ovoce směs

Kategorie: Tekutiny / Lisované šťávy

Šťáva ovoce směs

Nutriční hodnoty (100 ml):

Energie kcal

57 kcal

Energie kJ

239 kJ

Bílkoviny

0.5 g

Sacharidy

12 g

Tuky

0.3 g

Vláknina

1 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0.5 g) Sacharidy (12 g) Tuky (0.3 g) Vláknina (1 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (3.7 %) Sacharidy (88.1 %) Tuky (4.7 %) Vláknina (3.5 %)

Šťáva z ovocné směsi a zdraví

Šťáva ze směsi ovoce je bohatým zdrojem mikroživin, největší význam má draslík a antioxidanty. Konzumace čerstvě lisované šťávy ze směsi různých druhů ovoce má vliv na činnost srdce a cév, imunitního systému a nervové soustavy. Lisovaná šťáva má vysoké zastoupení cukrů, hodnota glykemického indexu je střední. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Šťáva z ovocné směsi v kuchyni

Obecně platí, že lisované šťávy jsou koncentrovaným zdrojem celé řady živin (vitamínů, minerálů, antioxidantů, fytochemických látek) a je možné jednotlivé druhy plodin kombinovat tak, aby poskytovaly požadovaná množství vybraných látek. Šťávu ze směsi různých druhů ovoce je možné použít i k ochucení:
kaší,
dezertů, 
zmrzlin.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.