Energie kcal
345 kcal
Energie kJ
1442 kJ
Bílkoviny
30 g
Sacharidy
12 g
Tuky
15 g
Vláknina
17 g
Sójový šrot se vyrábí sešrotováním sójovým bobů (Glycine).
Sójový šrot je bezlepkový, je tedy vhodný pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku, vápníku a hořčíku. Tyto prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Sójový šrot se používá nejčastěji jako krmivo pro dobytek. Dále jako surovina pro výrobu:
- odtučněné sójové mouky,
- sójových koncentrátů, izolátů nebo hydrolyzátů.
- pečiva (jako součást moučných směsí).
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.