Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny
Energie kcal
360 kcal
Energie kJ
1504 kJ
Bílkoviny
13.3 g
Sacharidy
65.1 g
Tuky
2.4 g
Vláknina
5 g
Produkt vyrobený z teffové (Eragrostis tef) mouky a vody.
Těstoviny jsou bezlepkové, jsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Jsou bohatým zdrojem hořčíku, vápníku a draslíku - prvky mají zásadní vliv na správné fungování nervového systému. Hodnota glykemického indexu je střední. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Těstoviny jsou vhodné:
- jako příloha,
- pro zpestření polévek,
- jako součást salátů.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.