Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Špagety rýžové

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny

Špagety rýžové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

358 kcal

Energie kJ

1495 kJ

Bílkoviny

3.4 g

Sacharidy

79.8 g

Tuky

0.6 g

Vláknina

2 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (3.4 g) Sacharidy (79.8 g) Tuky (0.6 g) Vláknina (2 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (4 %) Sacharidy (93.4 %) Tuky (1.5 %) Vláknina (1.1 %)

Produkt vyrobený z rýžové (Oryza sativa) mouky a vody.

Rýžové spaghetti a zdraví

Těstoviny jsou bezlepkové, jsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Hodnota glykemického indexu je vysoká, v kombinaci s konzumací jejich vyššího množství se z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladina krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Rýžové spaghetti v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné:
- jako příloha, 
- pro zpestření polévek,
- jako součást salátů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.