Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny
Energie kcal
367 kcal
Energie kJ
1536 kJ
Bílkoviny
14.1 g
Sacharidy
57.2 g
Tuky
6.1 g
Vláknina
7 g
Produkt vyrobený z quinoové (Chenopodium quinoa) mouky a vody.
Těstoviny jsou bezlepkové, jsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Jsou bohatým zdrojem hořčíku a draslíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování nervového systému. Hodnota glykemického indexu je střední, v kombinaci s konzumací jejich vyššího množství se z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladina krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Těstoviny jsou vhodné:
- jako příloha,
- pro zpestření polévek,
- jako součást salátů.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.