Kategorie: Obiloviny lepkové / Těstoviny
Energie kcal
349 kcal
Energie kJ
1460 kJ
Bílkoviny
12 g
Sacharidy
65 g
Tuky
2 g
Vláknina
4.5 g
Produkt vyrobený z pšeničné mouky a vody.
Špagety obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Hodnota glykemického indexu je sice nízká, konzumace jejich vyššího množství ale z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladinu krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Špagety jsou vhodné jako příloha či jako zpestření polévek.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.