Kurzy ATAC

Špagety pšeničné

Kategorie: Obiloviny lepkové / Těstoviny

Špagety pšeničné

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

349 kcal

Energie kJ

1460 kJ

Bílkoviny

12 g

Sacharidy

65 g

Tuky

2 g

Vláknina

4.5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (12 g) Sacharidy (65 g) Tuky (2 g) Vláknina (4.5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14.4 %) Sacharidy (77.9 %) Tuky (5.2 %) Vláknina (2.6 %)

Produkt vyrobený z pšeničné mouky a vody.

Pšeničné špagety a zdraví

Špagety obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Hodnota glykemického indexu je sice nízká, konzumace jejich vyššího množství ale z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladinu krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Pšeničné špagety v kuchyni

Špagety jsou vhodné jako příloha či jako zpestření polévek

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.