Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Smetana z kešu RAW

Kategorie: Ořechy a semena / Ostatní

Smetana z kešu RAW

Nutriční hodnoty (100 ml):

Energie kcal

204 kcal

Energie kJ

852 kJ

Bílkoviny

7 g

Sacharidy

20 g

Tuky

10 g

Vláknina

0.3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (7 g) Sacharidy (20 g) Tuky (10 g) Vláknina (0.3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14.4 %) Sacharidy (41.1 %) Tuky (44.2 %) Vláknina (0.3 %)

Kešu smetana je rostlinnou náhražkou živočišné smetany, vyrábí se z nažky plodu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale) bez tepelných úprav. Původně pochází z Brazílie, dnes je rozšířen v tropických oblastech celého světa.

Kešu smetana a zdraví

Ve srovnání se smetanou vyráběnou z živočišných zdrojů obsahuje kešu mnohem příznivější poměr jednotlivých skupin tuků - převažují nenasycené nad nasycenými, dominují mononenasycené (omega-9). Kešu smetana je poměrně bohatým zdrojem draslíku a hořčíku - oba minerály mají pozitivní vliv na funkci srdečně-cévního systému. Kešu smetana má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Kešu smetana v kuchyni

Kešu smetana má široké využití. Je možné ji použít:
- jako ochucovadlo do čaje nebo kávy,
- do kaší,
- pro zjemnění polévek,
- do omáček,
- jako součást smoothie,
- do dezertů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.