Energie kcal
72 kcal
Energie kJ
298 kJ
Bílkoviny
14 g
Sacharidy
2.6 g
Tuky
0.2 g
Vláknina
0 g
Šmakoun je produkt vyráběný tepelným zpracováním vaječných bílků. Často se obohacuje o některé nutričně hodnotné látky nebo koření, od toho se odvíjí i jeho následné využití při přípravě jídel.
Šmakoun je koncentrovaným zdrojem kvalitních bílkovin. Neobsahuje prakticky žádné tuky ani cholesterol, je přirozeně bezlepkový s nízkou energetickou hodnotou. Toto specifické složení mohou ocenit především lidé:
- postižení diabetem,
- trpící celiakií,
- v redukčních dietách,
- se zvýšenou potřebou bílkovin (sportovci, děti).
Šmakoun lze zpracovat téměř na všechny způsoby. Využití je proto velmi široké, např.:
- dezerty,
- pomazánky,
- masné výrobky,
- zapékaná jídla,
- saláty.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.