Energie kcal
368 kcal
Energie kJ
1539 kJ
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
85 g
Tuky
0 g
Vláknina
2 g
Tapiokový škrob je polysacharid získávaný z hlíz manioku jedlého (Manihot esculenta) - též označovaného jako tapioca nebo yuca.
Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Škrob má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Tapiokový škrob je velmi dobře stravitelný.
Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
- omáček,
- moučníků,
- pudingů,
- přesnídávek,
- ovocných produktů.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.