Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Škrob pšeničný deproteinovaný

Kategorie: Obiloviny lepkové / Ostatní

Škrob pšeničný deproteinovaný

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

404 kcal

Energie kJ

1687 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

95 g

Tuky

0 g

Vláknina

3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (95 g) Tuky (0 g) Vláknina (3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (98.5 %) Tuky (0 %) Vláknina (1.5 %)

Deproteinovaný pšeničný škrob je rafinovaná pšeničná mouka zbavená tuku a bílkovin - jedná se o polysacharid získaný ze zrna pšenice.

Deproteinovaný pšeničný škrob a zdraví

Škrob je zbaven všech bílkovin, neobsahuje lepek, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek.
Škrob má vysokou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.

Deproteinovaný pšeničný škrob v kuchyni

Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
omáček,
moučníků,
pudingů,
přesnídávek,
ovocných produktů. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.