Kategorie: Obiloviny lepkové / Ostatní
Energie kcal
404 kcal
Energie kJ
1687 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
95 g
Tuky
0 g
Vláknina
3 g
Deproteinovaný pšeničný škrob je rafinovaná pšeničná mouka zbavená tuku a bílkovin - jedná se o polysacharid získaný ze zrna pšenice.
Škrob je zbaven všech bílkovin, neobsahuje lepek, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek.
Škrob má vysokou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.
Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
- omáček,
- moučníků,
- pudingů,
- přesnídávek,
- ovocných produktů.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.