Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Škrob pšeničný

Kategorie: Obiloviny lepkové / Ostatní

Škrob pšeničný

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

381 kcal

Energie kJ

1591 kJ

Bílkoviny

5 g

Sacharidy

85 g

Tuky

0 g

Vláknina

2 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (5 g) Sacharidy (85 g) Tuky (0 g) Vláknina (2 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (5.5 %) Sacharidy (93.5 %) Tuky (0 %) Vláknina (1.1 %)

Pšeničný škrob je rafinovaná pšeničná mouka zbavená tuku a bílkovin - jedná se o polysacharid získaný ze zrna pšenice. 

Pšeničný škrob a zdraví

Škrob obsahuje lepek, není proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek, a není součástí bezlepkového způsobu stravování. Škrob má vysokou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.

Pšeničný škrob v kuchyni

Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
omáček,
moučníků,
pudingů,
přesnídávek,
ovocných produktů. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.