Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Škrob kukuřičný

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Ostatní

Škrob kukuřičný

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

370 kcal

Energie kJ

1545 kJ

Bílkoviny

0.5 g

Sacharidy

86.7 g

Tuky

0.5 g

Vláknina

0.1 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0.5 g) Sacharidy (86.7 g) Tuky (0.5 g) Vláknina (0.1 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0.6 %) Sacharidy (98.2 %) Tuky (1.2 %) Vláknina (0.1 %)

Kukuřičný škrob je rafinovaná kukuřičná mouka zbavená tuku a bílkovin - jedná se o polysacharid získaný ze zrna kukuřice. 

Kukuřičný škrob a zdraví

Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Škrob má vysokou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.

Kukuřičný škrob v kuchyni

Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
- omáček,
moučníků,
- pudingů,
přesnídávek,
- ovocných produktů. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.