Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Ostatní
Energie kcal
370 kcal
Energie kJ
1545 kJ
Bílkoviny
0.5 g
Sacharidy
86.7 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
0.1 g
Kukuřičný škrob je rafinovaná kukuřičná mouka zbavená tuku a bílkovin - jedná se o polysacharid získaný ze zrna kukuřice.
Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování.
Škrob má vysokou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.
Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
- omáček,
- moučníků,
- pudingů,
- přesnídávek,
- ovocných produktů.