Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Škrob hrachový

Kategorie: Luštěniny / Ostatní

Škrob hrachový

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

381 kcal

Energie kJ

1591 kJ

Bílkoviny

7 g

Sacharidy

83 g

Tuky

0 g

Vláknina

2 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (7 g) Sacharidy (83 g) Tuky (0 g) Vláknina (2 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (7.7 %) Sacharidy (91.3 %) Tuky (0 %) Vláknina (1.1 %)

Hrachový škrob je polysacharid získávaný z hrachu. 

Hrachový škrob a zdraví

Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Škrob má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Hrachový škrob je velmi dobře stravitelný.

Hrachový škrob v kuchyni

Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
omáček,
moučníků,
pudingů,
přesnídávek,
ovocných produktů. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.