Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření
Energie kcal
404 kcal
Energie kJ
1688 kJ
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
60 g
Tuky
10 g
Vláknina
25 g
Skořice ceylonská se vyrábí ze skořicovníku ceylonského. Jedná se o tropické a subtropické dřeviny vyskytující se hlavně v jihovýchodní Asii. Skořici využívali už staří Egypťané jako léčivo i aromatickou přísadu.
Podporuje zažívání, pomáhá při průjmech. Silice je díky svým dezinfekčním účinkům přidávána do ústních vod.
Nejčastěji je součástí arabské, španělské, portugalské, čínské a asijské kuchyně. V některých pokrmech také ve Střední a Jižní Americe. V Evropské kuchyni je skořice spojená se sladkými pokrmy, v Asii je její využití rozsáhlejší. Přidává se k:
- zelenině,
- obilovinám,
- luštěninám,
- masu.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.