Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Rybíz červený sušený

Kategorie: Ovoce / Sušené

Rybíz červený sušený

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

254 kcal

Energie kJ

1060 kJ

Bílkoviny

5.5 g

Sacharidy

40 g

Tuky

1 g

Vláknina

27 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (5.5 g) Sacharidy (40 g) Tuky (1 g) Vláknina (27 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.1 %) Sacharidy (66 %) Tuky (3.6 %) Vláknina (21.3 %)

Červený rybíz (Ribes rubrum) je ovocný keř produkující relativně malé plody o velikosti přibližně 0,5 cm, které rostou na stopce v trsech. Barva ovoce je červená, bobule mají charakteristicky sladkokyselou chuť. Původně pochází ze severní Evropy a Asie. 

Rybíz červený sušený a zdraví

Sušený červený rybíz je bohatým zdrojem draslíku a spektra antioxidantů, má pozitivní vliv na činnost srdce a cév. Hodnota glykemického indexu je nízká. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Rybíz červený sušený v kuchyni

Sušený rybíz se běžně přidává do:
dezertů,
kaší,
- smoothie.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.