Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Rukola sušená

Kategorie: Zelenina / Sušená

Rukola sušená

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

114 kcal

Energie kJ

474 kJ

Bílkoviny

8 g

Sacharidy

10 g

Tuky

2 g

Vláknina

10 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (8 g) Sacharidy (10 g) Tuky (2 g) Vláknina (10 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (29.5 %) Sacharidy (36.9 %) Tuky (15.9 %) Vláknina (17.7 %)

Rukola je označení pro listy rokety seté (Eruca sativa). Tato bylina pochází původně ze Středozemí.

Rukola a zdraví

Listy rokety seté jsou bohatým zdrojem draslíku a vápníku. Doporučují se tak pro ovlivnění funkce srdečně-cévního systému a nervové soustavy. Je významným zdrojem vitamínu C a složek, které stimulují trávicí pochody. Má mírně močopudné účinky.

Rukola v kuchyni

Rukola se v kuchyni používá stejným způsobem jako ostatní druhy listové zeleniny a koření.
Používá se jako součást: 
- zeleninových obloh,
- salátů,
občas i dušených směsí.
 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.