Kurzy ATAC

Robi

Kategorie: Obiloviny lepkové / Ostatní

Robi

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

150 kcal

Energie kJ

628 kJ

Bílkoviny

20.8 g

Sacharidy

10.8 g

Tuky

1.8 g

Vláknina

0.8 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (20.8 g) Sacharidy (10.8 g) Tuky (1.8 g) Vláknina (0.8 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (58 %) Sacharidy (30.1 %) Tuky (10.8 %) Vláknina (1.1 %)

Základem robi masa jsou pšeničné bílkoviny, v menším podílu pak obsahují pšeničné klíčky a bílkoviny červené řepy. Bílkoviny jsou tepelně zpracované. Výrobek neobsahuje živočišné bílkoviny, cholesterol, sóju, syntetická barviva ani konzervanty.
Svým vzhledem i chutí silně připomíná maso.

Robi a zdraví

Robi obsahuje lepek, není proto vhodné pro bezlepkovou dietu. Protože se jedná o zdroj rostlinných bílkovin, je snadněji stravitelné než maso. Obsahuje naprosté minimum vlákniny, což zlepšuje faktor stravitelnosti. Z důvodu používání vybraných zdrojů bílkovin pro výrobu robi je minimalizováno riziko obsahu xenobiotik.

Robi v kuchyni

Robi v kuchyni slouží jako úplná nebo částečná náhrada masa
Robi se vyrábí v podobě:
- plátků,
- nudliček,
- sekané,
- hotových jídel.
Připravuje se stejným způsobem, jako maso, je vhodné k:
dušení,
- pečení,
- smažení
.
Využívá se i za studena jako zpestření do salátů.
Ve srovnání s masem je také cenově výhodnější.