Kategorie: Obiloviny lepkové / Ostatní
Energie kcal
150 kcal
Energie kJ
628 kJ
Bílkoviny
20.8 g
Sacharidy
10.8 g
Tuky
1.8 g
Vláknina
0.8 g
Základem robi masa jsou pšeničné bílkoviny, v menším podílu pak obsahují pšeničné klíčky a bílkoviny červené řepy. Bílkoviny jsou tepelně zpracované. Výrobek neobsahuje živočišné bílkoviny, cholesterol, sóju, syntetická barviva ani konzervanty.
Svým vzhledem i chutí silně připomíná maso.
Robi obsahuje lepek, není proto vhodné pro bezlepkovou dietu. Protože se jedná o zdroj rostlinných bílkovin, je snadněji stravitelné než maso. Obsahuje naprosté minimum vlákniny, což zlepšuje faktor stravitelnosti. Z důvodu používání vybraných zdrojů bílkovin pro výrobu robi je minimalizováno riziko obsahu xenobiotik.
Robi v kuchyni slouží jako úplná nebo částečná náhrada masa.
Robi se vyrábí v podobě:
- plátků,
- nudliček,
- sekané,
- hotových jídel.
Připravuje se stejným způsobem, jako maso, je vhodné k:
- dušení,
- pečení,
- smažení.
Využívá se i za studena jako zpestření do salátů.
Ve srovnání s masem je také cenově výhodnější.