Kategorie: Obiloviny lepkové / Ostatní
Energie kcal
150 kcal
Energie kJ
628 kJ
Bílkoviny
20.8 g
Sacharidy
10.8 g
Tuky
1.8 g
Vláknina
0.8 g
Základem robi masa jsou pšeničné bílkoviny, v menším podílu pak obsahují pšeničné klíčky a bílkoviny červené řepy. Bílkoviny jsou tepelně zpracované. Výrobek neobsahuje živočišné bílkoviny, cholesterol, sóju, syntetická barviva ani konzervanty. Svým vzhledem i chutí silně připomíná maso.
Robi obsahuje lepek, není proto vhodné pro bezlepkovou dietu. Obsahuje naprosté minimum vlákniny, což zlepšuje faktor stravitelnosti. Z důvodu používání vybraných zdrojů bílkovin pro výrobu robi je minimalizováno riziko obsahu xenobiotik.
Robi v kuchyni slouží jako úplná nebo částečná náhrada masa. Robi se vyrábí v podobě:
- plátků,
- nudliček,
- sekané,
- hotových jídel.
Připravuje se stejným způsobem, jako maso, je vhodné k:
- dušení,
- pečení,
- smažení.
Využívá se i za studena jako zpestření do salátů. Ve srovnání s masem je také cenově výhodnější.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.