Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Řeřicha sušená

Kategorie: Zelenina / Sušená

Řeřicha sušená

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

15 kcal

Energie kJ

60 kJ

Bílkoviny

1 g

Sacharidy

1.8 g

Tuky

0.2 g

Vláknina

0.4 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (1 g) Sacharidy (1.8 g) Tuky (0.2 g) Vláknina (0.4 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (29.2 %) Sacharidy (52.6 %) Tuky (12.6 %) Vláknina (5.6 %)

Řeřicha setá (Lepidium sativum) je rychle rostoucí bylinka s výrazným aroma až štiplavé chuti, pochází původně z Blízkého východu.

Řeřicha sušená a zdraví

Listy řeřichy obsahují významné množství draslíku vápníku, jejich konzumace tak má vliv na funkci srdečně-cévního systému. Jsou také významným zdrojem vitamínu K, který má vliv na krevní srážlivost. Řeřicha má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovou rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Řeřicha sušená v kuchyni

Listy řeřichy se používají do:
polévek
salátů
kaší,
pomazánek,
- karbanátků.
 
Vzhledem k silnému aroma listů je možné bylinu používat jako koření.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.