Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Řasy Nori sušené drcené

Kategorie: Zelenina / Sušená

Řasy Nori sušené drcené

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

347 kcal

Energie kJ

1452 kJ

Bílkoviny

40 g

Sacharidy

30 g

Tuky

1.6 g

Vláknina

20 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (40 g) Sacharidy (30 g) Tuky (1.6 g) Vláknina (20 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (48.2 %) Sacharidy (36.1 %) Tuky (4.1 %) Vláknina (11.5 %)

Nori je japonské označení pro několik druhů mořských zelených řas rodu Porphyra či produktů z nich. Největšími světovými producenty jsou Čína, Japonsko a Korea. 

Nori sušené a zdraví

Nori se svým složením výrazně odlišují od nutričního průměru většiny ostatních mořských řas. Jsou ceněné především jako zajímavý zdroj vitamínu B12 a omega-3 tuků. Zajímavé je, že na jednotku hmotnosti obsahují dvojnásobné množství bílkovin než maso. Na rozdíl od ostatních mořských řas neobsahují tak vysoké množství jódu.

Nori sušené v kuchyni

Drcené nori se v kuchyni používají ke stejným účelům jako ostatní mořské řasy, nejčastěji do slané kuchyně:
- jako doplněk či náhrada zeleniny (přílohy),
- k ochucení polévek,
- jako součást kořenících směsí.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.