Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Polníček sušený

Kategorie: Zelenina / Sušená

Polníček sušený

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

150 kcal

Energie kJ

628 kJ

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

10 g

Tuky

7 g

Vláknina

10 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (6 g) Sacharidy (10 g) Tuky (7 g) Vláknina (10 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (16.7 %) Sacharidy (27.9 %) Tuky (42 %) Vláknina (13.3 %)

Polníček je označení pro listy kozlíčku polního (Valerianella locusta). Tato bylina pochází ze Středozemí, bylina je rozšířena ve většině oblastí mírného pásma severní polokoule. 

Polníček sušený a zdraví

Listy kozlíčku polního jsou bohatým zdrojem draslíku, doporučují se tak pro ovlivnění funkce srdečně-cévního systému. Z dalších prvků je významněji zastoupen vápník, konzumace polníčku je tak prospěšná srdečně-cévnímu systému. 

Polníček sušený v kuchyni

Polníček se v kuchyni používá stejným způsobem jako ostatní druhy listové zeleniny a koření.
Polníček se používá jako součást: 
- zeleninových obloh,
- salátů,
-
občas i dušených směsí.
 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.