Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Pepř sečuánský mletý

Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření

Pepř sečuánský mletý

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

295 kcal

Energie kJ

1231 kJ

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

50 g

Tuky

0 g

Vláknina

30 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (6 g) Sacharidy (50 g) Tuky (0 g) Vláknina (30 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.5 %) Sacharidy (71.1 %) Tuky (0 %) Vláknina (20.4 %)

Jedná se o sušené plody čínského keře s názvem žlutodřev peprný. Tobolky obsahují silně aromatickou silici s pálivou chutí.  

Pepř sečuánský a zdraví

Díky obsahu aromatických silic podporuje chuť k jídlu, stimuluje trávicí soustavu, upravuje zažívání. V Číně je sečuánský pepř tradičním kořením, opraženými tobolkami se koření zelený čaj. Používá se jako diuretikum, snižuje krevní tlak.

Pepř sečuánský v kuchyni

Nejčastěji se používá k úptravě japonských a čínských pokrmů, většinou masitých (drůbež). 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.