Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření
Energie kcal
295 kcal
Energie kJ
1231 kJ
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
50 g
Tuky
0 g
Vláknina
30 g
Pepř kubebový (Fructus cubebae) je druhem pepřovníku, který se vyskytuje především na Nove Guinei a Sumatře. Má výraznější palčivou chuť a vůni (způsobenou cubebinem), než pepř černý, ale silně hořkou dochuť.
Běžně se používá jako diuretikum, antiseptikum, antiastmatikum, má dezinfekční účinky.
Nejvíce se používá v indické a indonéské kuchyni při ochucení:
- ryb,
- masa,
- zeleniny,
- luštěnin,
- obilovin,
- polévek,
- omáček.
- rýže,
- těstovin,
- zeleninových salátů.
Často je součástí karí koření.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.