Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Pepř kubebový

Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření

Pepř kubebový

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

295 kcal

Energie kJ

1231 kJ

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

50 g

Tuky

0 g

Vláknina

30 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (6 g) Sacharidy (50 g) Tuky (0 g) Vláknina (30 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.5 %) Sacharidy (71.1 %) Tuky (0 %) Vláknina (20.4 %)

Pepř kubebový (Fructus cubebae) je druhem pepřovníku, který se vyskytuje především na Nove Guinei a Sumatře. Má výraznější palčivou chuť a vůni (způsobenou cubebinem), než pepř černý, ale silně hořkou dochuť.

Pepř kubebový a zdraví

Běžně se používá jako diuretikum, antiseptikum, antiastmatikum, má dezinfekční účinky. 

Pepř kubebový v kuchyni

Nejvíce se používá v indické a indonéské kuchyni při ochucení:
- ryb,
masa
zeleniny
luštěnin
obilovin,
-
 polévek,
-
 omáček.  
- rýže,
- těstovin,
-
 zeleninových salátů. 
Často je součástí karí koření. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.