Kurzy ATAC

Pepř dlouhý

Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření

Pepř dlouhý

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

295 kcal

Energie kJ

1231 kJ

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

50 g

Tuky

0 g

Vláknina

30 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (6 g) Sacharidy (50 g) Tuky (0 g) Vláknina (30 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.5 %) Sacharidy (71.1 %) Tuky (0 %) Vláknina (20.4 %)

Jako dlouhý pepř se označují sušená nedozrálá květenství pepřovníku. Používá se hlavně v Indii, Maroku a Etiopii

Pepř dlouhý a zdraví

stimulační účinky na nervovou soustavu. Podporuje činnost trávicí soustavy a dýchání. 

Pepř dlouhý v kuchyni

Tento druh pepře je velmi ostrý, s mírně sladkou chutí a jemnou vůní. Často se kombinuje s dalšími ostrými druhy koření (pepř, chilli) současně se sladkými (hřebíček, muškátový ořech). Díky této ostrosladké chuti ke zvýraznění buketu sýrových omáček. Slouží k úpravám a dochucení:
masa
zeleniny
luštěnin
obilovin,
-
 polévek,
-
 omáček
V Indii se přidává do zeleninových směsí a omáček (chutney).      

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.