Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření
Energie kcal
295 kcal
Energie kJ
1231 kJ
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
50 g
Tuky
0 g
Vláknina
30 g
Jako dlouhý pepř se označují sušená nedozrálá květenství pepřovníku. Používá se hlavně v Indii, Maroku a Etiopii
Má stimulační účinky na nervovou soustavu. Podporuje činnost trávicí soustavy a dýchání.
Tento druh pepře je velmi ostrý, s mírně sladkou chutí a jemnou vůní. Často se kombinuje s dalšími ostrými druhy koření (pepř, chilli) současně se sladkými (hřebíček, muškátový ořech). Díky této ostrosladké chuti ke zvýraznění buketu sýrových omáček. Slouží k úpravám a dochucení:
- masa,
- zeleniny,
- luštěnin,
- obilovin,
- polévek,
- omáček.
V Indii se přidává do zeleninových směsí a omáček (chutney).
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.