Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Penne teffové

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny

Penne teffové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

364 kcal

Energie kJ

1521 kJ

Bílkoviny

13.3 g

Sacharidy

65.1 g

Tuky

2.4 g

Vláknina

7 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (13.3 g) Sacharidy (65.1 g) Tuky (2.4 g) Vláknina (7 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15.3 %) Sacharidy (74.9 %) Tuky (5.9 %) Vláknina (3.9 %)

Produkt vyrobený z teffové (Eragrostis tef) mouky a vody.

Teffové penne a zdraví

Těstoviny jsou bezlepkové, jsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Jsou bohatým zdrojem hořčíku, vápníku a draslíku - prvky mají zásadní vliv na správné fungování nervového systému.
Hodnota glykemického indexu je střední. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Teffové penne v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné:
- jako příloha, 
- pro zpestření polévek,
- jako součást salátů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.