Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Penne ovesné

Kategorie: Obiloviny lepkové / Těstoviny

Penne ovesné

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

412 kcal

Energie kJ

1723 kJ

Bílkoviny

12 g

Sacharidy

70 g

Tuky

7 g

Vláknina

3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (12 g) Sacharidy (70 g) Tuky (7 g) Vláknina (3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.2 %) Sacharidy (71.1 %) Tuky (15.3 %) Vláknina (1.5 %)

Produkt vyrobený z ovesné (Avena) mouky.

Ovesné penne a zdraví

Těstoviny obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Hodnota glykemického indexu je střední, konzumace jejich vyššího množství ale z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladinu krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Ovesné penne v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné jako příloha či jako zpestření polévek. Většinou se z důvodu menšího podílu vlákniny uvaří rychleji než těstoviny vyrobené z celozrnné mouky.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.