Kategorie: Obiloviny lepkové / Těstoviny
Energie kcal
363 kcal
Energie kJ
1518 kJ
Bílkoviny
9 g
Sacharidy
72 g
Tuky
2 g
Vláknina
3 g
Produkt vyrobený z ječné (Hordeum) mouky.
Těstoviny obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Hodnota glykemického indexu je střední, konzumace jejich vyššího množství ale z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladinu krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Těstoviny jsou vhodné jako příloha či jako zpestření polévek. Většinou se z důvodu menšího podílu vlákniny uvaří rychleji než těstoviny vyrobené z celozrnné mouky.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.