Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Penne ječné

Kategorie: Obiloviny lepkové / Těstoviny

Penne ječné

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

363 kcal

Energie kJ

1518 kJ

Bílkoviny

9 g

Sacharidy

72 g

Tuky

2 g

Vláknina

3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (9 g) Sacharidy (72 g) Tuky (2 g) Vláknina (3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (10.4 %) Sacharidy (83 %) Tuky (5 %) Vláknina (1.7 %)

Produkt vyrobený z ječné (Hordeum) mouky.

Ječné penne a zdraví

Těstoviny obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Hodnota glykemického indexu je střední, konzumace jejich vyššího množství ale z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladinu krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Ječné penne v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné jako příloha či jako zpestření polévek. Většinou se z důvodu menšího podílu vlákniny uvaří rychleji než těstoviny vyrobené z celozrnné mouky.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.