Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Pastinák sušený

Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření

Pastinák sušený

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

217 kcal

Energie kJ

908 kJ

Bílkoviny

4 g

Sacharidy

40 g

Tuky

1 g

Vláknina

12 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (4 g) Sacharidy (40 g) Tuky (1 g) Vláknina (12 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (7.7 %) Sacharidy (77.1 %) Tuky (4.1 %) Vláknina (11.1 %)

Pastinák setý (Pastinaca sativa) je kořenová zelenina hojně pěstovaná v mírném zeměpisném pásmu. Pochází z Blízkého východu a Střední Asie. Tvarem je podobný kořenu petržele.

Pastinák sušený a zdraví

Pastinák je poměrně bohatým zdrojem draslíku. Působí mírně močopudně a má uvolňující a uklidňující účinky. 

Pastinák sušený v kuchyni

Má všestranné využití, podobně jako mrkev nebo petržel. V kuchyni se běžně používá do:
- salátů,
- polévek,
- k přílohám,
-
k výrobě pomazánek

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.