Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Ovoce směs zavařené

Kategorie: Ovoce / Zavařené

Ovoce směs zavařené

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

92 kcal

Energie kJ

384 kJ

Bílkoviny

0.3 g

Sacharidy

20 g

Tuky

0.1 g

Vláknina

3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0.3 g) Sacharidy (20 g) Tuky (0.1 g) Vláknina (3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (1.4 %) Sacharidy (91.1 %) Tuky (1 %) Vláknina (6.5 %)

Ovoce zavařené směs a zdraví

Při zavařování ovoce se běžně používá cukr. Je sice možné ovoce zavařovat i bez jeho přidání, v naprosté většině případů se tak ale neděje. Energetická hodnota zavařeniny je tak mnohem větší, než je tomu u syrového ovoce, to samé platí i o glykemickém indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Syrové ovoce je bohatým zdrojem draslíku, jeho podíl v zavařeninách se ale snižuje.

Ovoce zavařené směs v kuchyni

Zavařená ovoce se běžně konzumuje:
- samotné,
- jako součást kompotových směsí a ovocných salátů,
- společně s dezerty,
- jako součást kaší.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.