Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Olej z vlašských ořechů

Kategorie: Tuky a oleje / Rostlinné

Olej z vlašských ořechů

Nutriční hodnoty (100 ml):

Energie kcal

855 kcal

Energie kJ

3578 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

95 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (95 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (100 %) Vláknina (0 %)

Olej z vlašských ořechů je získáván lisováním semen Ořešáku královského (Juglans regia). Tento mohutný listnatý strom pochází původně z Balkánského poloostrova, odkud se rozšířil téměř do celého světa.

Olej z vlašských ořechů a zdraví

Olej z vlašských ořechů bohatým zdrojem nenasycených (především omega-6) tuků, které mají vliv na funkci srdečně-cévního systému a nervové soustavy. 

Olej z vlašských ořechů v kuchyni

Olej z vlašských ořechů se doporučuje častěji pro studenou kuchyni. Má světlou, mírně nažloutlou až žlutou barvu.
Používá se:
- k ochucení salátů,
- k přípravě dresinků,
- jako součást zálivek,
- k ochucení těstovin,
- při výrobě pomazánek,
- při přípravě majonéz,
- k výrobě omáček,
- k přípravě moučníků,
- k ochucení kaší.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.