Kategorie: Tuky a oleje / Rostlinné
Energie kcal
900 kcal
Energie kJ
3762 kJ
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
99.9 g
Vláknina
0 g
Hořčičný olej je získáván lisováním semínek hořčice seté (Sinapis alba).
Hořčičný olej obsahuje vysoký podíl mononenasycených mastných kyselin, které v tomto zastoupení mají významný vliv na funkci srdečně-cévního systému a nervové soustavy.
Významný je i podíl vitamínu E, který zvyšuje antioxidační kapacitu organismu.
Hořčičný olej se doporučuje především pro studenou kuchyni. Má světlou, mírně nažloutlou až žlutou barvu.
Používá se:
- k ochucení salátů,
- k přípravě dresinků,
- jako součást zálivek,
- k ochucení těstovin,
- při výrobě pomazánek,
- při přípravě majonéz,
- k výrobě omáček,
- k přípravě moučníků,
- k ochucení kaší.