Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka tapioková

Kategorie: Zelenina / Ostatní

Mouka tapioková

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

368 kcal

Energie kJ

1539 kJ

Bílkoviny

2 g

Sacharidy

85 g

Tuky

0 g

Vláknina

2 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (2 g) Sacharidy (85 g) Tuky (0 g) Vláknina (2 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (2.3 %) Sacharidy (96.6 %) Tuky (0 %) Vláknina (1.1 %)

Tapioková mouka je produktem z hlíz manioku jedlého (Manihot esculenta) - též označovaného jako tapioca nebo yuca - původně pocházejícího z tropických oblastí Ameriky. Rozlišují se hořké a sladké varianty této plodiny, a to na základě obsahu glykosidů (hořčin). Maniok je základní potravinou pro stovky milionů lidí především v tropických oblastech. 

Tapioková mouka a zdraví

Tapioková mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem polysacharidů s nízkým podílem vlákniny - má vysoký glykemický index, je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Tapioková mouka v kuchyni

Tapioková mouka se používá pro výrobu:
moučníků
- pudinků,
kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.