Energie kcal
368 kcal
Energie kJ
1539 kJ
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
85 g
Tuky
0 g
Vláknina
2 g
Tapioková mouka je produktem z hlíz manioku jedlého (Manihot esculenta) - též označovaného jako tapioca nebo yuca - původně pocházejícího z tropických oblastí Ameriky. Rozlišují se hořké a sladké varianty této plodiny, a to na základě obsahu glykosidů (hořčin). Maniok je základní potravinou pro stovky milionů lidí především v tropických oblastech.
Tapioková mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem polysacharidů s nízkým podílem vlákniny - má vysoký glykemický index, je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Tapioková mouka se používá pro výrobu:
- moučníků,
- pudinků,
- kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.