Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka sojová odtučněná

Kategorie: Luštěniny / Mouka

Mouka sojová odtučněná

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

233 kcal

Energie kJ

975 kJ

Bílkoviny

40 g

Sacharidy

10 g

Tuky

0 g

Vláknina

12 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (40 g) Sacharidy (10 g) Tuky (0 g) Vláknina (12 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (71.8 %) Sacharidy (17.9 %) Tuky (0 %) Vláknina (10.3 %)

Sójová mouka odtučněná se vyrábí rozemletím sójovým bobů (Glycine max) a odstraněním tuků.

Sójová mouka odtučněná a zdraví

Sójová mouka odtučněná je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku - tento prvek má zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Sójová mouka odtučněná v kuchyni

Sójová mouka odtučněná se používá pro výrobu:
moučníků,
kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.