Energie kcal
409 kcal
Energie kJ
1708 kJ
Bílkoviny
35 g
Sacharidy
10 g
Tuky
20 g
Vláknina
20 g
Sójová mouka se vyrábí rozemletím sójovým bobů (Glycine max).
Sójová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku, vápníku a hořčíku. Tyto prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Sójová mouka se používá pro výrobu:
- moučníků,
- kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.