Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka sójová

Kategorie: Luštěniny / Mouka

Mouka sójová

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

409 kcal

Energie kJ

1708 kJ

Bílkoviny

35 g

Sacharidy

10 g

Tuky

20 g

Vláknina

20 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (35 g) Sacharidy (10 g) Tuky (20 g) Vláknina (20 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (35.8 %) Sacharidy (10.2 %) Tuky (44.1 %) Vláknina (9.8 %)

Sójová mouka se vyrábí rozemletím sójovým bobů (Glycine max). 

Sójová mouka a zdraví

Sójová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku, vápníku a hořčíku. Tyto prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Sójová mouka v kuchyni

Sójová mouka se používá pro výrobu:
moučníků,
kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.