Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Energie kcal
380 kcal
Energie kJ
1588 kJ
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
80.1 g
Tuky
1.4 g
Vláknina
3.5 g
Celozrnná rýžová mouka se vyrábí rozemletím celých zrn rýže (Oryza sativa).
Celozrnná rýžová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Disponuje vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Je významným zdrojem řady vitamínů B komplexu.
Celozrnná rýžová mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.