Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka rýžová celozrnná

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka

Mouka rýžová celozrnná

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

380 kcal

Energie kJ

1588 kJ

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

80.1 g

Tuky

1.4 g

Vláknina

3.5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (6 g) Sacharidy (80.1 g) Tuky (1.4 g) Vláknina (3.5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (6.6 %) Sacharidy (88.2 %) Tuky (3.3 %) Vláknina (1.8 %)

Celozrnná rýžová mouka se vyrábí rozemletím celých zrn rýže (Oryza sativa). 

Rýžová mouka celozrnná a zdraví

Celozrnná rýžová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Disponuje vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem, 
v průběhu redukčních diet.
Je významným zdrojem řady vitamínů B komplexu.

Rýžová mouka celozrnná v kuchyni

Celozrnná rýžová mouka se používá pro výrobu:
těstovin
moučníků
kaší,
pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.