Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka quinoová

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka

Mouka quinoová

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

367 kcal

Energie kJ

1535 kJ

Bílkoviny

14 g

Sacharidy

57 g

Tuky

6 g

Vláknina

8 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (14 g) Sacharidy (57 g) Tuky (6 g) Vláknina (8 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (16 %) Sacharidy (65 %) Tuky (14.7 %) Vláknina (4.4 %)

Quinoová mouka se vyrábí rozemletím zrn merlíku čilského (Chenopodium quinoa). 

Quinoová mouka a zdraví

Quinoová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem bílkovin, dále je významná vyšším podílem draslíkuhořčíku a fosforu. Disponuje střední hodnotou glykemického indexu. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Quinoová mouka v kuchyni

Quinoová mouka se používá pro výrobu:
těstovin
moučníků
kaší,
pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.