Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Energie kcal
367 kcal
Energie kJ
1535 kJ
Bílkoviny
14 g
Sacharidy
57 g
Tuky
6 g
Vláknina
8 g
Quinoová mouka se vyrábí rozemletím zrn merlíku čilského (Chenopodium quinoa).
Quinoová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem bílkovin, dále je významná vyšším podílem draslíku, hořčíku a fosforu. Disponuje střední hodnotou glykemického indexu. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Quinoová mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.