Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Energie kcal
368 kcal
Energie kJ
1538 kJ
Bílkoviny
11 g
Sacharidy
64 g
Tuky
4 g
Vláknina
9 g
Prosná mouka se vyrábí rozemletím zrn prosa (Panicum).
Prosná mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku a fosforu. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Prosná mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.