Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka prosná

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka

Mouka prosná

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

368 kcal

Energie kJ

1538 kJ

Bílkoviny

11 g

Sacharidy

64 g

Tuky

4 g

Vláknina

9 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (11 g) Sacharidy (64 g) Tuky (4 g) Vláknina (9 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.5 %) Sacharidy (72.8 %) Tuky (9.8 %) Vláknina (4.9 %)

Prosná mouka se vyrábí rozemletím zrn prosa (Panicum).

Prosná mouka a zdraví

Prosná mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku a fosforu. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Prosná mouka v kuchyni

Prosná mouka se používá pro výrobu:
těstovin,
moučníků,
kaší,
pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.