Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka ovesná hladká

Kategorie: Obiloviny lepkové / Mouka

Mouka ovesná hladká

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

405 kcal

Energie kJ

1692 kJ

Bílkoviny

15 g

Sacharidy

59 g

Tuky

9 g

Vláknina

7 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (15 g) Sacharidy (59 g) Tuky (9 g) Vláknina (7 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15.5 %) Sacharidy (61 %) Tuky (20 %) Vláknina (3.5 %)

Ovesná mouka hladká se vyrábí rozemletím ovesného zrna (Avena) na velmi jemnou zrnitost. Ovesná mouka se od celozrnné mouky liší nižším obsahem otrub i klíčků, je tedy nutričně chudší.

Ovesná mouka hladká a zdraví

Ovesná mouka je zdrojem lepku, není proto vhodná pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Není tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Disponuje vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Ovesná mouka hladká v kuchyni

Ovesná mouka se používá pro výrobu:
těstovin
pečiva,
moučníků
kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek, omáček, masových a zeleninových směsí.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.