Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka mandlová

Kategorie: Ořechy a semena / Mouky

Mouka mandlová

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

625 kcal

Energie kJ

2614 kJ

Bílkoviny

20 g

Sacharidy

17 g

Tuky

50 g

Vláknina

10 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (20 g) Sacharidy (17 g) Tuky (50 g) Vláknina (10 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (13.4 %) Sacharidy (11.4 %) Tuky (72 %) Vláknina (3.2 %)

Mandlová mouka se vyrábí rozemletím plody Mandloně obecné (Prunus dulcis). Jedná se o peckovici pocházející z Afriky a Asie, odkud byla rozšířena do teplých oblastí celého světa. Největším producentem jsou USA.

Mandlová mouka a zdraví

Mandlová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je významným zdrojem bílkovin, ovlivňuje tak v nemalém rozsahu nutriční složení pokrmů. Patří mezi bohaté zdroje vápníku, hořčíku a draslíku - tyto prvky rozhodují o správném fungování srdečně-cévní soustavy. Mouka má nízkou hodnotu glykemického indexu, což je důležitá informace především pro lidi:
- postižené diabetem, 
- s inzulínovu rezistencí
- v redukčních dietách.

Mandlová mouka v kuchyni

Mandlová mouka se používá pro výrobu:
moučníků,
dezertů
kaší,
cereálií,
pečiva,
smoothie.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.