Kategorie: Ořechy a semena / Mouky
Energie kcal
625 kcal
Energie kJ
2614 kJ
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
17 g
Tuky
50 g
Vláknina
10 g
Mandlová mouka se vyrábí rozemletím plody Mandloně obecné (Prunus dulcis). Jedná se o peckovici pocházející z Afriky a Asie, odkud byla rozšířena do teplých oblastí celého světa. Největším producentem jsou USA.
Mandlová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je významným zdrojem bílkovin, ovlivňuje tak v nemalém rozsahu nutriční složení pokrmů. Patří mezi bohaté zdroje vápníku, hořčíku a draslíku - tyto prvky rozhodují o správném fungování srdečně-cévní soustavy. Mouka má nízkou hodnotu glykemického indexu, což je důležitá informace především pro lidi:
- postižené diabetem,
- s inzulínovu rezistencí,
- v redukčních dietách.
Mandlová mouka se používá pro výrobu:
- moučníků,
- dezertů,
- kaší,
- cereálií,
- pečiva,
- smoothie.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.