Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka kukuřičná hladká

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka

Mouka kukuřičná hladká

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

408 kcal

Energie kJ

1703 kJ

Bílkoviny

5.6 g

Sacharidy

82.2 g

Tuky

4 g

Vláknina

2 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (5.6 g) Sacharidy (82.2 g) Tuky (4 g) Vláknina (2 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (5.8 %) Sacharidy (84.4 %) Tuky (8.8 %) Vláknina (1 %)

Kukuřičná mouka se vyrábí rozemletím zrn kukuřice (Zea mays) . 

Kukuřičná mouka hladká a zdraví

Kukuřičná mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používají k odvodnění) a hořčíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má vysoký glykemický index. S touto informací by měli správně naložit především lidé:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižení diabetem,
- v redukčních dietách.

Kukuřičná mouka hladká v kuchyni

Kukuřičná mouka se používá pro výrobu:
těstovin
moučníků
kaší,
pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.