Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Energie kcal
408 kcal
Energie kJ
1703 kJ
Bílkoviny
5.6 g
Sacharidy
82.2 g
Tuky
4 g
Vláknina
2 g
Kukuřičná mouka se vyrábí rozemletím zrn kukuřice (Zea mays) .
Kukuřičná mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používají k odvodnění) a hořčíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má vysoký glykemický index. S touto informací by měli správně naložit především lidé:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižení diabetem,
- v redukčních dietách.
Kukuřičná mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.