Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka hrachová zelená

Kategorie: Luštěniny / Mouka

Mouka hrachová zelená

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

225 kcal

Energie kJ

942 kJ

Bílkoviny

10 g

Sacharidy

40 g

Tuky

0 g

Vláknina

8 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (10 g) Sacharidy (40 g) Tuky (0 g) Vláknina (8 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (18.6 %) Sacharidy (74.3 %) Tuky (0 %) Vláknina (7.1 %)

Hrachová mouka se vyrábí rozemletím zrn hrachu (Pisum sativum). 

Hrachová mouka a zdraví

Hrachová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku - tento prvek má zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Hrachová mouka v kuchyni

Hrachová mouka se používá pro výrobu:
moučníků,
kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.