Energie kcal
225 kcal
Energie kJ
942 kJ
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
40 g
Tuky
0 g
Vláknina
8 g
Hrachová mouka se vyrábí rozemletím zrn hrachu (Pisum sativum).
Hrachová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku - tento prvek má zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Hrachová mouka se používá pro výrobu:
- moučníků,
- kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.