Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka hořčičná

Kategorie: Ořechy a semena / Mouky

Mouka hořčičná

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

372 kcal

Energie kJ

1554 kJ

Bílkoviny

34 g

Sacharidy

6 g

Tuky

16 g

Vláknina

30 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (34 g) Sacharidy (6 g) Tuky (16 g) Vláknina (30 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (38.3 %) Sacharidy (6.8 %) Tuky (38.8 %) Vláknina (16.2 %)

Hořčičná mouka se vyrábí rozemletím semínek hořčice seté (Sinapis alba). 

Hořčičná mouka a zdraví

Hořčičná mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je významným zdrojem bílkovin, ovlivňuje tak v nemalém rozsahu nutriční složení pokrmů. Významný je obsah sodíku, který má vliv na funkci srdečně-cévního systému a metabolismus vody v těle. Semena mají nízkou hodnotu glykemického indexu, což je důležitá informace především pro lidi:
- postižené diabetem, 
- s inzulínovu rezistencí
- v redukčních dietách.
Jsou také bohatým zdrojem fytátů. Tyto antinutriční látky komplikují vstřebávání některých minerálů, z těchto důvodů je vhodné je před konzumací tepelně upravovat, případně jejich příjem omezit na přiměřené množství.

Hořčičná mouka v kuchyni

Hořčičná mouka se používá pro výrobu:
moučníků,
dezertů
kaší,
cereálií,
pečiva,
smoothie,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.