Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka čiroková

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka

Mouka čiroková

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

368 kcal

Energie kJ

1536 kJ

Bílkoviny

7.3 g

Sacharidy

70.7 g

Tuky

3 g

Vláknina

7 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (7.3 g) Sacharidy (70.7 g) Tuky (3 g) Vláknina (7 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.3 %) Sacharidy (80.5 %) Tuky (7.4 %) Vláknina (3.8 %)

Čiroková mouka se vyrábí rozemletím zrn čiroku (Sorghum)

Čiroková mouka a zdraví

Čiroková mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používá k odvodnění) a hořčíku. Oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Čiroková mouka v kuchyni

Čiroková mouka se používá pro výrobu:
těstovin,
moučníků,
kaší,
pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.