Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Energie kcal
368 kcal
Energie kJ
1536 kJ
Bílkoviny
7.3 g
Sacharidy
70.7 g
Tuky
3 g
Vláknina
7 g
Čiroková mouka se vyrábí rozemletím zrn čiroku (Sorghum).
Čiroková mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používá k odvodnění) a hořčíku. Oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Čiroková mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.