Kurzy ATAC

Nápoj z kešu RAW

Kategorie: Ořechy a semena / Mléka

Nápoj z kešu RAW

Nutriční hodnoty (100 ml):

Energie kcal

31 kcal

Energie kJ

128 kJ

Bílkoviny

0.6 g

Sacharidy

3 g

Tuky

1.5 g

Vláknina

1 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0.6 g) Sacharidy (3 g) Tuky (1.5 g) Vláknina (1 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.2 %) Sacharidy (41.1 %) Tuky (44.2 %) Vláknina (6.5 %)

Jedná se o rostlinnou náhražku klasického mléka vyráběné z nažky plodu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale) bez tepelných úprav.

Raw kešu nápoj a zdraví

Kešu nápoj neobsahuje laktózu, je tedy vhodný i pro osoby trpící intolerancí laktózy. Neobsahuje lepek, je vhodný pro jedince s nesnášenlivostí či alergií na tuto složku. Je zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin draslíku, který má významný vliv na funkci srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Raw kešu nápoj v kuchyni

Nápoj má typickou výraznou chuť a vůni. Jeho použití je stejné jako u mléka živočišného - je určený:
- pro přímou konzumaci,
- do kaší,
- do smoothie,
- jako součást zálivek,
- do omáček,
- pro pečení sladkostí...
Je snadné jej vyrobit i v domácích podmínkách: Kešu je potřeba rozemlít či rozmixovat ve vodě, nechat odmočit a poté směs skrze jemnou látku nebo síto důkladně protlačit. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.