Kurzy ATAC

Nápoj z kešu

Kategorie: Ořechy a semena / Mléka

Nápoj z kešu

Nutriční hodnoty (100 ml):

Energie kcal

33 kcal

Energie kJ

135 kJ

Bílkoviny

1 g

Sacharidy

3 g

Tuky

1.5 g

Vláknina

1 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (1 g) Sacharidy (3 g) Tuky (1.5 g) Vláknina (1 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (13 %) Sacharidy (38.9 %) Tuky (41.9 %) Vláknina (6.2 %)

Jedná se o rostlinnou náhražku klasického mléka vyráběné z nažky plodu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale).

Kešu nápoj a zdraví

Kešu nápoj neobsahuje laktózu, je tedy vhodný i pro osoby trpící intolerancí laktózy. Neobsahuje lepek, je vhodný pro jedince s nesnášenlivostí či alergií na tuto složku. Je zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin a draslíku, který má významný vliv na funkci srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Kešu nápoj v kuchyni

Nápoj má typickou výraznou chuť a vůni. Jeho použití je stejné jako u mléka živočišného - je určený:
- pro přímou konzumaci,
- do kaší,
- do smoothie,
- jako součást zálivek,
- do omáček,
- pro pečení sladkostí...
Je snadné jej vyrobit i v domácích podmínkách: Kešu je potřeba nejprve spařit horkou vodou, rozemlít či rozmixovat, nechat ve vodě odmočit a poté jej skrze jemnou látku nebo síto důkladně protlačit. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.