Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mléka
Energie kcal
50 kcal
Energie kJ
209 kJ
Bílkoviny
0.1 g
Sacharidy
9.5 g
Tuky
1 g
Vláknina
0.3 g
Jedná se o rostlinnou náhražku klasického mléka vyráběné z rýže (Oryza sativa).
Rýžové mléko neobsahuje laktózu, je tedy vhodné i pro osoby trpící intolerancí laktózy. Mléko neobsahuje lepek, je tedy vhodné i pro jedince s nesnášenlivostí či alergií na tuto složku. Je zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin. Na rozdíl od živočišného mléka obsahuje minimum tuků.
Rýžové mléko má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Mléko má typickou výraznou chuť a vůni. Jeho použití je stejné jako u mléka živočišného - je určeno:
- pro přímou konzumaci,
- do kaší,
- do smoothie,
- jako součást zálivek,
- do omáček,
- pro pečení sladkostí...
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.