Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Nápoj rýžový (komerční produkce)

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mléka

Nápoj rýžový (komerční produkce)

Nutriční hodnoty (100 ml):

Energie kcal

50 kcal

Energie kJ

209 kJ

Bílkoviny

0.1 g

Sacharidy

9.5 g

Tuky

1 g

Vláknina

0.3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0.1 g) Sacharidy (9.5 g) Tuky (1 g) Vláknina (0.3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0.8 %) Sacharidy (79.9 %) Tuky (18.1 %) Vláknina (1.2 %)

Jedná se o rostlinnou náhražku klasického mléka vyráběné z rýže (Oryza sativa)

Rýžové mléko a zdraví

Rýžové mléko neobsahuje laktózu, je tedy vhodné i pro osoby trpící intolerancí laktózy. 
Mléko neobsahuje lepek, je tedy vhodné i pro jedince s nesnášenlivostí či alergií na tuto složku.
Je zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin. Na rozdíl od živočišného mléka obsahuje minimum tuků.
Rýžové mléko má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Rýžové mléko v kuchyni

Mléko má typickou výraznou chuť a vůni. Jeho použití je stejné jako u mléka živočišného - je určeno:
- pro přímou konzumaci,
- do kaší,
- do smoothie,
- jako součást zálivek,
- do omáček,
- pro pečení sladkostí...

Tip: Znáte svůj nutriční kvocient?
Otestujte svoji nutriční gramotnost