Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mléko kravské odstředěné sušené

Kategorie: Mléčné výrobky / Mléka

Mléko kravské odstředěné sušené

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

372 kcal

Energie kJ

1554 kJ

Bílkoviny

34 g

Sacharidy

52 g

Tuky

1.3 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (34 g) Sacharidy (52 g) Tuky (1.3 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (38.3 %) Sacharidy (58.6 %) Tuky (3.2 %) Vláknina (0 %)

Kravské mléko je produkováno turem domácím (Bos primigenius f. taurus).  Aby k produkci mléka u krávy došlo, musí být březí, po 2-3 dnech bývá mládě odebráno. Tovární výroba mléka byla zavedena až v 19. století, do té doby byla pouze z domácí produkce. Odstředěné mléko se vyrábí z plnotučného mléka odstřeďováním, kdy dochází k oddělení mléčného tuku (smetany) od mléka.

Kravské mléko odstředěné sušené a zdraví

Mléko obsahuje vysoký podíl mléčný cukru (laktózy). Konzumace tohoto cukru je nebezpečná pro jedince s: 
laktózovou intolerancí,
alergií na laktózu.
Hodnota glykemického indexu je nízká, je to důležitá informace především pro lidi:
- postižené diabetem, 
- s inzulínovu rezistencí
- v redukčních dietách.

Kravské mléko odstředěné sušené v kuchyni

Kravské mléko má v kuchyni velmi široké uplatnění, používá se pro výrobu:
- moučníků,
- cukroví,
- krémů,
- kaší,

pudingů,
- jogurtů,
- sýrů,
- omáček,
- koktejlů,
- zmrzlin.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.