Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mango sušené

Kategorie: Ovoce / Sušené

Mango sušené

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

366 kcal

Energie kJ

1530 kJ

Bílkoviny

3 g

Sacharidy

75 g

Tuky

2.5 g

Vláknina

8.5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (3 g) Sacharidy (75 g) Tuky (2.5 g) Vláknina (8.5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (3.4 %) Sacharidy (85.8 %) Tuky (6.2 %) Vláknina (4.7 %)

Mango je plod tropického stromu mangovníku indického (Magnifera indica), původně pocházející z jižní a jihovýchodní Asie. Rozměr plodů 10 do 25 cm, jejich hmotnost může být až 2 kg, barva je nejčastěji žlutá, oranžová, červená nebo zelená. 

Mango sušené a zdraví

Sušené mango je bohatým zdrojem draslíku, plody mají proto vliv na činnost srdce a cév. Je také bohatým zdrojem antioxidantů, nejčastěji se uvádí skupina karotenů a karotenoidů. Hodnota glykemického indexu je střední. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Mango sušené v kuchyni

Sušené mango se běžně přidává do:
dezertů,
kaší,
- smoothie.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.